marți, 19 iunie 2012

Totul despre romanii in UK

Romani in UK poate fi titlul perfect al unui ziar, al unei stiri de senzatie sau al unei emisiuni tv de duminica dupa-amiaza. In acelasi timp insa, romani in UK este sintagma unei realitati inconjuratoare si poate cea mai cautata informatie online in momentul de fata. Oameni de pretutindeni sunt in permanenta interesati de soarta rudelor, prietenilor, colegilor sau cunostintelor plecate in UK temporar sau poate chiar pentru totdeauna, insa de multe ori ei duc lipsa de un loc de unde ar putea afla informatii noi despre acestia. Stiri despre romani in UK vedem destul de rar la televizor, iar atunci cand acestea isi fac aparitia, de obicei sunt legate de evenimente socante sau iesite din comun, care sunt considerate demne de mediatizare. Insa nu este de ajuns. In cele mai multe din cazuri noi, cei de acasa, vrem sa stim mai multe despre romanii in UK, si nu vrem sa auzim despre ei doar atunci cand ceva extraordinar se intampla acolo. Si poate ca nu vrem sa stim doar ce se intampla cu romanii in UK ci vrem sa stim ce se intampla si in imprejurimile lor.

O platforma online cu si despre romani in UK poate ajuta foarte mult la coeziunea comunitatii dar este foarte importanta si pentru cei ramasi in ramasi in tara, fie ei rude, prieteni sau cunostinte. De cele mai multe ori, o astfel de pagina web pune la dispozitie pentru romanii in UK formuri, permite fiecarui utilizator crearea de profiluri personale, permite interactionarea virtuala cu ceilalti membri ai comunitatii si chiar pune la dispozitie o pagina de anunturi UK. In aceasta sectiune de anunturi UK cei care acceseaza pagina web pot afla despre oferte de locuri de munca, pot afla despre alti romani in UK care is cauta sau ofera o locuinta si multe altele.

In sectiunea de forum pentru romanii in UK acestia pot pune intrebari si afla raspunsuri cu privire la problemele care ii ingrijoreaza, nelamuririle pe care le au sau pot chiar organiza diverse activitati impreuna cu ceilalti membri ai comunitatii. Prin intermediul chatului, fie el public sau privat, un numar foarte mare de romani in UK pot ajunge sa se cunoasca mai bine, pot forma prietenii de lunga durata, chiar daca atunci cand erau pe teritoriul Romaniei nu se cunosteau. Pe de alta parte, prin intermediul acestei platforme online, se pot regasi vechi cunostinte de care poate ca unii romani in UK nici nu aveau habar ca se afla in acelasi loc.

Coeziunea comunitatii de romani in UK este foarte importanta mai ales avand in vedere ca acestia sunt uniti de catre aceeasi situatie, de conditia de emigrant si, mai ales atunci cand sunt abia la inceput, lucrurile nu sunt intocmai chiar atat de usoare. Cu totii stim ca este destul de greu sa te descurci pe cont propriu intr-un context complet nou si diferit, si din cand in cand nu strica o mana de ajutor. In plus, aceasta comunitate online de romani in UK ofera si ultimele stiri din domeniul cultural, social, politic sau economic, stiri utile atat celor aflati peste granita dar si celor din Romania. Indiferent daca intentionati sa plecati in strainatate sau daca sunteti deja parte a comunitatii de romani in UK, aveti nevoie de un spatiu de socializare si informare cu privire la evenimentele de acolo, pentru ca intr-un fel sau altul aceasta este o metoda de a pastra in permanenta legatura cu acel loc si cu persoanele de acolo. Iar pentru a obtine acest lucru nu trebuie decat sa accesati internetul cand doriti si sa il cautati.


Tags: anunturi uk, romanii in uk, romani uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu